Най-известният увеселителен парк в света „Дисниленд” отбелязва 25 години от отварянето си в Париж.  Той е създаден от аниматора Уолд Дисни и е открит на 12 апрл 1992г.

Уолт Дисни е човекът, измислил Мики Маус. Той работил много упорито, за да създаде свое филмово студио. Дисни обичал да прекарва времето с дъщерите си. Той искал да направи място, където всички да се забавляват и където родители и деца да могат да се возят заедно. Приятелите му смятали идеята за налудничава, но Дисни я намирал за добра. Така започнал строежа на първият увеселителен парк от семейството на „Дисниленд” в света, който се намира в Анахайм, Калифорния. Той е открит през 1955г. Уолт Дисни използвал телевизионното шоу „Дисниленд“, за да предизвика интерес у повече хора да посетят парка. Откриването на парка било излъчено по телевизията. На този ден много неща не били в ред. На частното събитие били поканени 11 000 души, но дошли около 30 000. Тъй като асфалта по улиците бил все още нов, на много хора им залепнали обувките, дотолкова, че се наложило да ги събуят. Другият проблем била течащата вода. Уолт Дисни трябвало да избира между вода за пиене или вода за тоалетните. Той избрал тази за тоалетните. Въпреки проблемите, които имало в Дисниленд в деня на откриването, паркът постигнал голям успех. Две години по-късно броят на посетителите достигнал 1 милион.

В момента в програмата на Дисниленд са включени срещи с различните анимационни герои. Децата могат да си направят снимка за спомен с вечните любимци Мики и Мини Маус, Мечо Пух или слончето Дъмбо. Други атракции, които могат да привлекат туристите в Дисниленд са ежедневните грандиозни шоу програми, 3D кината, които ви карат да се чувствате част от действието на филма, както честите концерти и мюзикъли, които радват посетителите.  Най-известната атракция в парка е влакчето на ужасите „Индиана Джоунс”.

В момента в света има общо пет увеселителни парка „Дисниленд”. Освен двата в Калифорния и Париж, останалите се намират в Токио, Флорида и Хонг Конг.

[Best_Wordpress_Gallery id=“18″ gal_title=“Disneyland Paris“]

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук